Vinete picante cu conopidă cu busuioc (reţetă săracă în colesterol)

Pentru cei care au probleme cu colesterolul această reţetă este oricând binevenită.
Ingrediente
3 căni orez basmati sare 2 căţei usturoi pisaţi 1 linguriţă ghimbir răzuit 1/3 cană ulei de măasline 2 linguriţe pastă de curry 3 vinete mici 1/2 căpăţână de conopidă 1 conservă năut fiert 1/2 cană busuioc proaspăt
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Pui într-o cratiţă orezul, cu sare, 4 căni şi jumătate de apă şi laşi să fiarbă. Acoperi şi laşi să clocotească, până când se absoarbe apa, cam 15 minute. Dă la o parte de pe foc şi dai deoparte 5 minute. Afânează cu o fruculiţă şi dă deoparte. Între timp, amesteci usturoiu, ghimbirul, pasta de curry, sare şi jumătate de cană de apă. Acoperă cu această mixtură feliile de vinete şi buchetele de conipidă fierte, apoi pune-le într-un vas, într-un singur strat. laşi la cuptor până se înmoaie, cam 30 de minute, amestecând din când în când. Adaugi năutul în ultimele 5 minute la cuptor. Scoţi şi presari busuiocuil. Aşezi câte o cană de orez în fuecare farfurie şi pui deasupra legume.