Amandine de casă

1366983015 2713amandine 20de 20casa jpeg

Nu mai e nevoie să dai fuga la cofetărie atunci când ţi se face poftă de o amandină! Acum ai reţeta ta!

Ingrediente

4 ouă

2 linguriţe bicarbonat

4 linguri ulei

1 cană de nuci măcinate

1 ½ cană cu făină

4 pliculeţe de zahăr vanilat

2 plicuri cremă de ciocolată

1 plic cremă de vanilie

2 plicuri glazură de ciocolată

2 sticluţe esenţă de rom

1 l lapte pentru prepararea cremelor şi a glazurii

450 g zahăr

Mod de preparare:

Într-o cratiţă pui patru linguri de zahăr, pe care le topeşti şi după ce s-au topit adaugi o cană cu apă. Laşi această compoziţie la răcit.

Separat, într-un vas baţi cu mixerul patru ouă întregi, adaugi o cană cu zahăr, patru linguri cu ulei, două linguriţe cu bicarbonat, o cană cu nuci măcinate, amestecul răcit de la punctul 1 şi o cană şi jumătate cu făină. Trebuie să obţii un aluat de consistenţa aceluia de chec. Torni în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor. După coacere laşi blatul să se răcească şi îl tai în două pe orizontală.

Faci siropul pentru însiroparea blaturilor şi pentru aceasta pui la fiert două căni cu apă, şapte linguri cu zahăr şi cele două sticluţe cu esenţă de rom. După ce au dat în clocot, laşi la răcit.

Prepari şi cremele de ciocolată şi vanilie (la care vei folosi zahărul vanilat) aşa cum scrie pe plic şi separat pregăteşti şi glazura.

Cum montezi prăjitura. Între cele două blaturi pui crema de ciocolată, tai pătrate, torni glazura peste toate şi, la final, cu un poş sau cu o pungă tăiată la un colţ, pui pe fiecare pătrat câte un moţ generos de cremă de vanilie. Marlena, Galaţi