Banana bread: reţetă pentru diabetici, îndulcită natural

1 shutterstock 1911931024 jpg jpeg

Dacă eşti la regim sau ai o boală care îţi restricţionează zahărul, nu înseamnă că nu ai voie să te bucuri de un dulce! Îţi oferim această reţetă sănătoasă, care se prepară rapid.

Pe lângă faptul că acest chec se prepară imediat, e îndulcit natural, doar cu banane, ceea ce îl face un desert ideal pentru persoanele care suferă de diabet.

În plus, bananele sunt fructe sănătoase, cu multiple beneficii pentru organism. Bananele sunt pline de potasiu şi magneziu, iar aceste minerale relaxează muşchii, ceea ce va conduce la un somn liniştit. O banană mare (200 de grame) are aproximativ 10% din doza zilnică recomandată de potasiu şi 12% din doza recomandată de magneziu. Totodată, aceste fructe conţin triptofan, un aminoacid responsabil de sintetizarea serotoninei, substanţă numită şi "hormonul fericirii".

Ingrediente

3 banane bine coapte

200 g făină

75 g unt topit şi răcit

3 ouă

100 ml lapte bătut

50 g nuci măcinate

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Combini într-un vas făina, praful de copt, nucile măcinate şi sarea. Pasezi într-un castron, 2 banane, cu o furculiţă. Adaugi ouăle întregi, laptele bătut şi mixezi cu un mixer. Torni untul, amesteci, apoi încorporezi ingredientele uscate, amestecând uşor, cu o spatulă.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de chec şi preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Torni aluatul în tavă, îl nivelezi, iar deasupra aşezi banana rămasă, tăiat pe lung, în jumătate.

Dai checul la cuptor şi îl coci aproximativ 45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Îl scoţi din tavă şi îl laşi la răcit înainte de a-l servi.

FOTO Shutterstock