Biscuiţi suedezi cu fulgi de ovăz

2 fursecuri jpg jpeg

Dacă ai poftă de ronţăit ceva, aceşti biscuiţi sunt perfecţi. Îi poţi mânca şi la micul dejun, cu iaurt, sau îi poţi savura alături de o ceaşcă de ceai.

  • 120 g unt
  • 220 g zahăr brun
  • 30 g făină
  • esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 170 g fulgi de ovăz

Dai drumul la cuptor şi-l setezi la 170 °C, apoi tapetezi o tavă dreptunghiulară.

Combini untul cu zahărul şi le aşezi pe foc, amestecând constant până obţii consistenţa unei paste mai groase. Dai deoparte, încorporezi făina, sarea şi esenţă de vanilie, după gust. Laşi 10 minute să se răcorească compoziţia, încorporezi oul, apoi fulgii de ovăz şi omogenizezi. Iei câte o lingură de compoziţie, o aşezi în tavă şi o nivelezi în aşa fel încât să obţii un biscuit rotund şi subţire. Procedezi la fel cu restul compoziţiei, având grijă să laşi loc între biscuiţi.

Dai tava la cuptor, la aceeaşi temperatură, 8 minute, până când marginile biscuiţilor încep să se rumenească. Îi laşi să se răcorească, înainte să îi scoţi din tavă. Procedezi la fel  cu restul compoziţiei rămase.

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg