Brioşe cu ganaş de ciocolată

Aceste brioşe se prepară rapid şi nu numai că sunt delicioase, dar sunt şi foarte elegante, potrivite pentru musafiri sau pentru un eveniment important.
Ingrediente
Pentru brioşe:
40 g cacao
125 g făină
5 g praf de copt
60 g unt topit
50 ml ulei de floarea-soarelui
200 g zahăr
1 ou
1 gălbenuş
1 praf de sare
1 esenţă de rom
Pentru glazură:
170 g unt
180 g zahăr pudră
100 g ciocolată topită
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Combini cacaua cu praful de copt şi cu făina şi dai deoparte.
Separat, mixezi 30 de secunde untul topit cu uleiul, zahărul, esenţa de rom şi sarea. Adaugi oul şi gălbenuşul, apoi răstorni ingredietele uscate şi omogenizezi. Cu o lingură, pui compoziţia în forme de brioşe, cât se le umpli pe trei sferturi, şi le ţii le cuptor 17-20 de minute. Le laşi să se răcească complet.
Pentru glazură, mixezi untul cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă spumoasă, apoi încorporezi ciocolata topită, la temperatura camerei. Pui crema în poş şi decorezi brioşele.
FOTO Shutterstock