Budincă de orez, reţeta simplă

budinca de orez jpeg

Profită de gustul inconfundabil al unui desert apetisant, precum această budincă de orez. O poţi servi alături de dulceaţa ta preferată sau de un sos de fructe.

Ingrediente

220 g orez 750 ml – 1 litru lapte 1 praf sare 2 ouă 70 g unt moale 80 g zahăr zahăr vanilat, după gust dulceaţă, după preferinţă

Mod de preparare

Speli orezul şi îl scurgi. Fierbi laptele până dă în clocot. Adaugi orezul, cu un praf de sare, în laptele clocotit. Acoperi vasul şi fierbi la foc mic.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Separat, freci untul până devine spumă, adaugi gălbenuşurile şi zahărul şi pe cel vanilat şi freci în continuare. Amesteci compoziţia cu orezul, înainte ca acesta să se răcească.

La final, adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt şi umpli forma pe trei sferturi. Dai la cuptor 1 oră până se rumeneşte budinca. O serveşti cu dulceaţă.

Foto: www.taste.com.au



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg