Burgeri de năut

O reţetă simplă şi delicioasă, burgerii de năut pot fi preparaţi de oricine şi sunt ideali pentru zilele în care ţii post.
Burgeri cu năut - ingrediente necesare:
- 400 de grame de năut - o ceapă - o legătură de pătrunjel - o lingură de suc de lămâie - o jumătate de linguriţă de chimen - o jumătate de linguriţă de coriandru - o jumătate de linguriţă de ghimbir - doi căţei de usturoi - două linguri de făină - trei linguri de amidon - ulei pentru prăjit
Lasă năutul la înmuiat cu o seară înainte de a-l pregăti, iar a doua zi, trece-l printr-un jet de apă şi lasă-l la scurs.
Adaugă apoi chimenul, coriandrul şi ghimbirul şi amestecă bine.
Amestecă totul cu amidon, ceapa tăiată mărunt, sucul de lămâie, usturoiul pisat, pătrunjel tocat şi făina. Amestecă bine, formează burgeri şi lasă-i la frigider pentru o oră.
Prăjeşte-i în ulei şi lasă-i să se scurgă pe prosoape din hârtie.
Poftă bună!