Cea mai bună garnitură cu legume de toamnă

garnitura cu legume de toamna jpeg

Când te gândeşti la cum poţi servi garnitura de legume, cea mai simplă modalitate de preparare este să le dai la cuptor. Tot ce trebuie să faci este să toci câteva legume, să le acoperi cu un strop de ulei şi diverse condimente şi apoi le poţi da la cuptor până devin crocante la exterior. Încearcă şi tu această reţetă de sezon pentru cea mai bună garnitură cu legume de toamnă pe care ţi-o recomandăm astăzi!

Ingrediente

80 ml ulei de măsline 4 morcovi potriviţi, tăiaţi în bucăţi mai mari 150-200 de grame verze de Bruxelles, tăiate în jumătăţi 900 g cartofi roşii, tăiaţi în bucăţi mai mari 2 linguriţe piper negru măcinat 1 linguriţă sare 1 linguriţă oregano uscat 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă busuioc uscat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Împarţi legumele tăiate pe 2 tăvi de copt şi le stropeşti cu uleiul de măsline. Presari legumele cu sare, piper şi ierburile aromate şi maersteci cu grijă, ca să le acoperi uniform cu condimentele. Împrăştii legumele pe tăvi, într-un singur strat uniform, şi le dai la cuptor 45-50 de minute. La jumătatea intervalului, scoţi tăvile şi întorci legumele pe cealaltă parte, ca să se coacă uniform.

Timp de pregătire a legumelor: 20 de minute

Timp de preparare/fierbere: 45 de minute

Timp total: 1 oră şi 5 minute

Sursa + foto: lovegrowswild.com

Morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor

Morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor

Friptură de vită cu morcovi şi mentă

Friptură de vită cu morcovi şi mentă

Cea mai bună salată de morcovi şi nuci (energie)

Cea mai bună salată de morcovi şi nuci (energie)

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi