Cea mai simplă reţetă de paste de la chef Antonio Passarelli

2 shutterstock 1752609359 jpg jpeg

Cele mai bune mâncăruri sunt cele care combină câteva ingrediente şi arome. Astfel, gustul fiecăruia este scos în evidenţă. După acest principiu se ghidează şi Antonio Passarelli atunci când găteşte: simplitatea. Din câteva ingrediente vei obţine un preparat plin de savoare, aşa cum este şi cel din reţeta pe care ne-a împărtăşit-o.

A adus farmecul bucătăriei italiene în România, faimoasă pentru varietatea de paste, ingrediente autentice şi arome complete. „Pentru mine, bucătăria trebuie să fie o plăcere. Vreau ca legumele şi fructele pe care le folosesc în reţete să fie din grădină. Aşa dau mâncărurilor prospeţime şi gust“, spune Antonio Passarelli, unul dintre cei mai îndrăgiţi chefi. Ne-a încântat cu nenumărate reţete fabuloase.

Antonio Passarelli Se consideră bucătar de „kilometrul 0“, deoarece îi place să gătească cu ceea ce găseşte dimineaţa în piaţă. Discreţia şi simplitatea sunt calităţile care stau la baza mâncărurilor lui. „Prospeţimea bucatelor este dată de materia primă, modul de gătire, precum şi de anumite mirodenii“, explică Antonio Passarelli.

Iată care este propunerea lui pentru o reţetă de paste simple, dar pline de savoare.

Ingrediente

1 pachet paste (500 g)

700 g roşii 

2-3 crenguţe busuioc mare şi cărnos, cu frunze groase

4-5 linguri ulei de măsline extravirgin

2 căţei usturoi

sare, după gust

2-3 linguri parmezan ras, pemtru servit

În momentul în care pui spaghetele la fiert, pui într-o tigaie şi roşiile mărunţite, busuiocul, uleiul de măsline şi 2 căţei de usturoi. Amesteci bine, apoi aşezi tigaia pe foc. Laşi usturoiul să aromatizeze un pic sosul, apoi scoţi spaghetele pe jumătate fierte şi le pui în tigaie peste sos. Continui să fierbi spaghetele în sosul de roşii câteva minute.

La sfârşit, potriveşti gustul de sare şi mai presari un pic de busuioc proaspăt tocat şi sare, după gust. Serveşti pastele imediat, stropite cu puţin ulei de măsline şi cu parmezan ras.

FOTO Shutterstock