Cel mai bun pui cu sos de ciuperci şi usturoi

Acest preparat este gata în doar 30 de minute, iar sosul de parmezan cu usturoi şi ciuperci îţi va încânta familia. În scurt timp, va deveni preferatul tuturor. Încearcă şi tu reţeta şi răsfaţată-te cu o porţie delicioasă de pui cu sos de ciuperci şi usturoi!
Cel mai bun pui cu sos de ciuperci şi usturoi - Ingrediente (4 porţii)
4 bucăţi piept de pui dezosat, tăiat în felii subţiri 2 linguri ulei de măsline sare piper 230 g ciuperci feliate
Pentru sosul cremos de parmezan şi usturoi:
60 g unt
1 lingură de făină
120 ml supă de pui
2 căţei de usturoi tocaţi
240 g smântână grasă
50 g parmezan ras
½ linguriţă usturoi pudră
¼ linguriţă piper
½ linguriţă sare
200 g spanac tocat
Cel mai bun pui cu sos de ciuperci şi usturoi - Mod de preparare
Condimentezi fileurile de pui cu sare şi piper, după gust. Într-o tigaie mare, adaugi uleiul de măsline şi rumeneşti carnea la foc mediu-mare, între 3 şi 5 minute pe fiecare parte sau până se rumeneşte frumos şi nu mai este crudă în mijloc.
Scoţi bucăţile de pui şi le laşi deoparte pe o farfurie. În aceeaşi tigaie adaugi ciupercile feliate şi le sotezi câteva minute până se înmoaie. Când sunt gata, le scoţi şi le dai deoparte.
Pentru sosul alb, adaugi untul în tigaie şi îl topeşti, încorporezi făina şi amesteci până se îngroaşă compoziţia. Torni supa de pui, smântâna, parmezanul ras, usturoiul pudră, piperul şi sarea. Adaugi spanacul şi usturoiul tocat şi laşi totul să fiarbă la foc mic până când sosul începe să se îngroaşe, iar frunzele de spanac se înmoaie. Pui din nou în tigaie carnea de pui şi ciupercile, peste sosul cremos. Dacă vrei, serveşti alături de paste.
Sursa + foto: therecipecritic.com
Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci
Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci
Paste cu ciuperci şi sos de smântână
Paste cu ciuperci şi sos de smântână
Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta
Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta