Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci

briose cu magiun de prune si nuci jpeg

Desertul pe care ţi-l propunem este uşor de preparat, iar rezultatul este delicios. Încearcă cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci şi cu siguranţă nu vei regreta.

Pentru a obţine brioşele perfecte, ţine, de seara, ingredientele la temperatura camerei. Nu deschide uşa cuptorului în timpul coacerii, ci doar după ce timpul a expirat. Cerne făina întotdeauna când faci prăjituri. Dacă vrei ca ele să-ţi iasă mai pufoase şi fine, înlocuieşte zahărul tos cu pudră.

Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci - Ingrediente

2 ouă 150 g stafide 150 g făină 80 g zahăr 2 linguri de unt moale, pentru aluat 100 g nuci 6 linguriţe magiun de prune 1 lingură de ulei, pentru uns formele ½ linguriţă praf de copt 1 pachet de biscuiţi dulci, pisaţi

Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci - Mod de preparare

Cerni biscuiţii pisaţi printr-o sită şi pesmetul rezultat îl pui într-o farfurie. Ungi formele de brioşe şi le tapetezi cu biscuiţii pisaţi. Le laşi deoparte. Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu zahărul, mixezi şi adaugi ouăle unul câte unul.

image

Pui untul moale, apoi stafidele şi continui să amesteci bine cu o paletă.

image

Zdrobeşti nucile şi le adaugi în compoziţie. Amesteci uşor, de jos în sus, să se încorporeze toate ingredientele.

image

Pui, în fiecare formă de brioşă, o lingură de aluat, adaugi o linguriţă de magiun de prune şi completezi cu aluat. Dai formele la cuptorul încins până când brioşele se rumenesc frumos, aproximativ 20-25 de minute. Înainte de servire, le poţi decora cu alune tăiate.

image

Brioşe de dovleac

Brioşe de dovleac

Brioşe cu iaurt şi zmeură

Brioşe cu iaurt şi zmeură

Brioşe cu morcovi

Brioşe cu morcovi

Brioşe cu griş

Brioşe cu griş