Chec cu două straturi de ciocolată şi banane

Dacă nu te-ai fi gândit că poţi să transformi clasicul chec într-un desert delicios, noi îţi arătăm că se poate. Încearcă reţeta cu ciocolată şi glazură de banane, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
220 g zahăr brun
260 g făină
1 praf de copt
25 g pudră de cacao
65 g ciocolată neagră sau fulgi de ciocolată
125 ml lapte bătut
150 g unt topit
2 ouă
2 banane pisate
Pentru glazură
125 g unt la temperatura camerei
240 g zahăr pudră
1 lingură lapte
80 g ciocolată albă topită
biscuiţi Oreo
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, pudra de cacao şi ciocolata neagră bucăţele. Separat, combini laptele bătut, untul, ouăle şi bananele. Încorporezi în compoziţia cu făină. Torni într-o tavă de cozonac. Nivelezi. Dai la cuptor la 180 °C pentru 50 de minute – 1 oră sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit, apoi scoţi din tavă.
Pentru glazură, mixezi bine untul. Adaugi treptat zahărul pudră. Încorporezi laptele şi ciocolata albă până când obţii un amestec omogen. Torni peste chec. Decorezi cu bucăţele de biscuiţi Oreo.
Sursa http://www.taste.com