Chec cu rahat, stafide şi nuci

chec cu rahat si nuci jpeg

Nu voi uita niciodată checurile preparate de mama mea în copilărie, preparate cu fel şi fel de umpluturi. Încercaţi şi voi reţeta de chec cu rahat, stafide şi nuci, una dintre cele mai bune din copilăria mea.

Chec cu rahat, stafide şi nuci - Ingrediente

Pentru aluat 12 linguri cu ulei 12 linguri zahăr 24 linguri făină 1 lingură unt 3 ouă sare 1 praf de copt 2 linguri oţet

3-4 bucăţi rahat

miez de nucă tocat mare

100 g stafide

2-3 linguri cacao

coaja rasă de lămâie

Chec cu rahat, stafide şi nuci - Mod de preparare

Facem o cremă omogenă din zahăr frecta cu ouăle întregi, peste care turnăm uleiul încet (ca la maioneză), punem jumătate de linguriţă de sare şi praful de copt stins cu oţet. Omogenizăm amestecul, turnăm făina în ploaie şi obţinem un luat moale. Împărţim aluatul: o parte o punem în tavă mare de cozonai, unsă cu unt şi tapetată cu făină, cealaltă parte de aluat o amestecăm cu cacao.

Peste aluatul din tavă punem: stafidele spălate şi scurse, rahat tăiat bucăţi mici, miez de nucă tăiat mare şi răzătură de lămţie. Umblăm cu lingura în aluat, punem deasupra aluatul cu cacao, punem forma în cuptorul fierbinte la foc tare (190 de grade Celsius) pentru 10 minute şi la foc moderat pentru alte 30 de minute. Scoatem forma şi lăsăm checul să se răcească 30 de minute.

Descoperă mai multe reţete în cartea “Dulciuri de casă de IERI şi de AZI”, aceasta se găseşte la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Click! Poftă bună! la preţul special de doar 12,50 lei

image image