Chiftele din cartofi cu bacon FOTO

Chiftele din cartofi cu bacon jpeg

Mai sănătoase decât cartofii prăjiţi în tigaie, aceste mici chiftele se fac din piure de cartofi şi se coc la cuptor. Rezultatul este un exterior crocant şi un interior delicios, care pare că se topeşte. Aceasta este o garnitură ideală, care poate acompania carnea roşie la grătar, peştele la grătar sau carnea de pasăre.

chiftele

Chiftele din cartofi cu bacon - Ingrediente

800 g cartofi, descojiţi şi spălaţi 2 ouă 2 linguri de ceapă, tăiată fin sare piper măcinat 225 g şuncă, bacon sau pancetta, tăiată cubuleţe 2 linguri unt 1 lingură lapte 2 linguri ceapă verde (sau arpagic) tocată 4 linguri pesmet

cartofi

Chiftele din cartofi cu bacon - Mod de preparare

Fierbi cartofii într-o cantitate suficientă de apă cu sare, până se înmoaie. Între timp, căleşti ceapa până devine sticloasă şi o dai deoparte.

Într-un bol mare combini cartofii fierţi pasaţi, ouăle, şunca sau baconul, untul şi ceapa verde. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Ajustezi textura compoziţiei cu un pic de lapte, dacă este necesar.

image

Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Pe tava mare, folosind o formă rotundă de biscuiţi, metalică, presari un strat de pesmet, apoi pui o lingură din compoziţia de cartofi în forma de biscuiţi sau prăjituri – aproape 3-4 cm grosime.

image

Apeşi uşor cu o spatulă şi termini cu un alt strat subţire de pesmet. Îndepărtezi forma metalică şi repeţi procesul, ca să faci restul de „chiftele”. Dai tava la cuptorul încins, 10 minute, până când chiftelele de cartofi s-au rumenit frumos. Le serveşti calde.

image

Sursa + foto: www.eatwell101.com