Chifteluţe de orez umplute cu carne FOTO

Combinaţia de orez cu carne tocată este pe gustul multora. Din acest motiv am preparat nişte chifteluţe de orez umplute cu carne, foarte delicioase şi uşor de preparat. Ai nevoie de ingrediente proaspete şi doar de o oră pentru coacere.
Chifteluţe de orez umplute cu carne - Ingrediente
Pentru blat 250 g orez 100 g caşcaval 1 ou 50 g făină 1 ceapă mică ulei sare piper
Pentru umplutură
150 g ciuperci
300 g carne de porc
150 g şuncă de Praga
1 ceapă mare
sare
piper
½ legătură pătrunjel
1 lingură bulion
Pentru crustă
150 g făină
150 g pesmet
2 ouă
Chifteluţe de orez umplute cu carne - Mod de preparare
Speli orezul şi-l fierbi cu un praf de sare. Îl scurgi bine şi-l laşi să se răcească. Amesteci într-un castron orezul cu caşcavalul ras, oul, ceapa tocată mărunt şi o lingură de ulei. Adaugi sare şi piper, după gust, apoi omogenizezi bine amestecul.

Cureţi ciupercile şi ceapa. Le speli, le scurgi şi le toci. Tai mărunt şunca de Praga. Încingi ulei şi le căleşti. După 3-4 minute, adaugi carnea tocată. Mai laşi 5 minute, torni un pic de apă, laşi să se mai fiarbă şi adaugi bulionul. Amesteci de câteva ori, potriveşti de sare şi de piper, şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Laşi să se combine bine aromele şi dai deoparte.

Iei cu o lingură compoziţie de orez şi o întinzi în palmă. Peste ea adaugi o linguriţă, două din umplutura de carne. Modelezi chifteluţa astfel încât să acoperi complet umplutura cu amestecul de orez. Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele.

Dai chifteluţele, respectând de fiecare dată ordinea: prin făină, ou şi pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei până devin rumene. Le pui pe şerveţele de bucătărie (pentru a înlătura excesul de grăsime) într-o tavă încăpătoare şi le laşi să se răcească un pic. Le serveşti calde sau reci, cu salată de sezon.
