Chifteluţe de vinete

Pieţele abundă în legume, iar acum este momentul potrivit să te bucuri de savoarea lor inedită. Dacă îţi plac vinetele, cu siguranţă vei încerca această reţetă simplă de chifteluţe, uşor de preparat şi foarte gustoasă.
Ingrediente
1, 5 kg vinete 2 căţei de usturoi 1 ceapă 50 g caşcaval 1 ou 80 g pesmet 1 legătură pătrunjel, tocat făină ulei sare piper sos de usturoi, opţional
Mod de preparare
Coci vinetele pe plită sau la cuptor, 30 de minute, la 180 ° sau până când sunt coapte şi moi. Le cojeşti, apoi le sărezi şi le laşi 20 de minute la scurs într-o strecurătoare. Le toci şi le combini cu pătrunjelul. Adaugi ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, oul, caşcavalul ras si pesmetul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Dacă amestecul este prea uscat, adaugi puţină apă scursă din vinete. Dacă din contră, este prea moale, completezi cu puţin pesmet. Formezi chifteluţele şi le treci prin puţină făină. Le prăjeşti într-o tigaie, în ulei încins, 1-2 minute, pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Serveşti cu sos de usturoi, opţional.
Sursa http://www.sbs.com.au