Chifteluţe pe pat de cartofi cu sos de brânză

Prepară aceste chifteluţe delicioase la orice masă festivă şi te asigurăm că toţi musafirii îţi vor cere reţeta. Este o altfel de variantă a chifteluţelor tradiţionale, însă te asigurăm că este şi mai gustoasă.
Ingrediente: Chifteluţe pe pat de cartofi cu sos de brânză
600 g carne de pui tocată 2 ouă 1 ceapă roşie 3 căţei usturoi ½ legătură pătrunjel ½ legătură mărar rozmarin, după gust cimbru, după gust 2 felii pâine înmuiată 1 kg cartofi 1 ţelină
unt
ulei
200 ml smântână pentru gătit
Pentru sos
300 g brânză cu mucegai
300 ml smântână pentru gătit
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ouăle, cu pâinea înmuiată şi bine stoarsă, cu ceapa şi usturoiul tăiate fin, cu pătrunjelul şi cu mărarul mărunţite. Potriveşti gustul de sare şi piper. Tai cartofii şi ţelina feliuţe, presari sare şi condimente, după gust. Ungi o tavă cu unt, le aşezi în ea şi torni smântâna. Modelezi hifteluţe, le ungi cu ulei, le aşezi peste legume şi le dai la cuptor. După 20 de minute, verifici dacă s-au rumenit şi le întorci.
Pentru sos, aşezi smântâna pe focul mic şi amesteci până ajunge aproape de fierbere, apoi adaugi brânza tăiată cubuleţe şi omogenizezi până se topeşte. Când s-au rumenit chiftelele pe ambele părţi, stropeşti totul cu sosul de brânză şi mai ţii la
cuptor până se formează o crustă. Serveşti mâncarea, dacă vrei, decorată cu crenguţe de cimbru şi de rozmarin.