Chifteluţe şi legume la cuptor

Vrei să fi o gazdă bună? Surprinde-ţi oaspeţii cu un preparat rafinat şi delicios!
De ce ingrediente ai nevoie pentru chifteluţe şi legume la cuptor 2-3 dovlecei 7-8 cartofi medii 4-5 roşii medii 3-4 ardei verzi
600 g carne de vită tocată
1 ou
1 legătură pătrunjel
1 lingură pastă de ardei
2 linguri făină
chimion măcinat
sarepiper
1 lingură pastă de ardei
2 ceşti de apă
1 lingură ulei
sare, după gust
Amesteci carnea cu pătrunjelul spălat şi mărunţit, oul, făina şi pasta de ardei. Condimentezi cu sare, piper şi chimion, după gust şi formezi chifteluţe mici.
Speli şi cureţi legumele. Dovleceii şi cartofii îi tai felii la dimensiunea chifteluţelor.
Într-o tavă rotundă, aşezi pe rând câte o felie de cartof, o chifteluţă, o felie de dovlecel, astfel încât să umplii întreaga margine. Pe următorul rând, aşezi roşiile şi ardeii, tăiate bucăţi, iar un rând de chifteluţe cu felii de dovlecei şi cartofi şi în centrul tăvii încorporezi legumele rămase.
Separat, amesteci pasta de ardei, uleiul, sarea şi apa, apoi torni sosul peste preparat, acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptorul încins, 45 de minute. Scoţi tava din cuptor, îndepărtezi folia şi o mai coci 20 de minute.
O serveşti caldă.
Sursa www.cahidesultan.net