Ciorbă de legume

O ciorbă de legume e uşoară şi căcoritoare. Alături de o lingură de iaurt şi o felie de păine proaspătă, îţi potoleşte imediat foamea. O încerci?
Ingrediente
2 cartofi
2 morcovi
1 ţelină mică
1păstârnac
2 ardei
1dovlecel mic
1 ceapă
2 linguri ulei
150 ml suc de roşii
500 ml borş
sare, după gust
leuştean tocat
Mod de preparare
Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în uleiul încins până devine sticloasă, adaugi cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul tăiate mărunt şi le acoperi cu apă. Potriveşti gustul de sare şi, când au început să se înmoaie cartofii, adaugi dovlecelul şi ardeiul mărunţit, le laşi să fiarbă 5 minute, apoi torni sucul de roşii şi borşul.
Mai ţii pe foc încă 10 minute să se combine aromele. Opreşti focul şi presari leuştean tocat, după gust.
FOTO: Shutterstock