Ciuperci marinate în sos de smântână

ciuperci jpeg

Servite simple cu mămăliguţă sau cu piure de cartofi, ciupercile marinate sunt un deliciu la masa de prânz sau de seară.

De ce ai nevoie pentru ciuperci marinate

1 kg ciuperci

2 cepe

4 căţei de usturoi

1 lingură ulei

1 lingură unt

2 linguri pastă de tomate

1 lingură boia de ardei dulce

150 ml vin alb

150 ml supă de legume

150 ml smântână

½ lingură amidon alimentar

pătrunjel

1-2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Cum se prepară ciupercile marinate

Cureţi ciupercile şi le feliezi. Toci cepele şi zdrobeşti căţeii de usturoi. Încingi uleiul şi untul, căleşti cepele şi usturoiul până se înmoaie. Adaugi ciupercile feliate, acoperi şi laşi la fiert aproximativ 5 minute. Pui pasta de tomate, boiaua, sare şi piper, după gust. Omogenizezi, apoi torni vinul şi laşi până scade sosul, pui supa şi mai laşi la fiet 15-20 de minute. Când a scăzut, adaugi smântâna în care ai pus amidonul şi laşi până se îngroaşă sosul, apoi adaugi zeama de lămâie. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa https://whereismyspoon.co

https://whereismyspoon.co