Cobbler cu caise şi migdale

cobbler cu caise jpeg

Un cobbler este un desert cu fructe, care constă dintr-un strat gros de aluat, ca o crustă crocantă. În această versiune de cobbler, feliile de caise sunt aranjate peste un aluat cu migdale. Reţeta este recomandată de Martha Stewart şi este extrem de delicioasă.

Ingrediente

½ cană migdale crude întregi 1 cană făină 1 cană + 2 linguri zahăr 1 ½ linguriţe praf de copt sare 1 praf de nucşoară rasă 6 linguri unt topit 120 ml lapte integral, la temperatura camerei 1 ou, la temperatura camerei 2 linguri lichior, precum Amaretto 680 g caise fără sâmburi, tăiate felii 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Prăjeşti migdalele 10 minute într-o tavă, în cuptor, amestecând din când în când, până se rumenesc. Le laşi să se răcească bine. Le macini într-un robot de bucătărie şi le muţi într-un bol. Adaugi făina, trei sferturi de cană de zahăr, praful de copt, ¾ linguriţă sare şi nucşoara. Le amesteci bine şi dai deoparte compoziţia.

Ungi o tigaie de fontă sau o tavă rotundă cu 2 linguri de unt. Amesteci cele 4 linguri de unt rămase cu laptele, oul şi lichiorul într-un bol. Încorporezi compoziţia de unt în cea de făină. Torni aluatul şi îl nivelezi în tava sau tigaia unsă.

Amesteci feliile de caise cu zahărul rămas, plus cele 2 linguri de zahăr, un praf de sare şi zeama de lămâie într-un bol. Răstorni compoziţia de caise peste aluat şi o nivelezi. Dai la cuptor între 50 de minute şi 1 oră, până când trece testul cu scobitoarea. (Scobitoarea iese cu firimituri umede). Laşi cobblerul să se răcească în tavă sau în tigaie 1 oră, apoi îl tai şi îl serveşti.

Sursa: + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com