Cocoşel de pădure la grătar
Miros îmbietor, preparate proaspete, bogăţie de arome, diversitate. Un singur cuvânt: grătar! Fraged, aromatizat cu unt şi crimbru, acest cocoşel de pădure e delicios.
Ingrediente
2 cocoşei
30 g unt
2 căţei de usturoi
1 crenguţă cimbru
sare
piper alb, măcinat
Speli cocoşeii, îi tai pe jumătate şi îi ştergi cu şervete de hârtie. Îi condimentezi cu sare şi piper alb, după gust. Amesteci untul moale cu usturoiul zdrobit şi frunzuliţele de cimbru şi ungi carnea cu această pastă. Laşi la marinat 30 de minute, la temperatura camerei.
Frigi cocoşeii pe grătar, la foc domol, până sunt rumeniţi şi carnea este bine pătrunsă. Serveşti friptura cu mămăligă şi mujdei şi o decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock