Colţunaşi fierţi, umpluţi cu cartofi şi şuncă

coltunasi jpeg

Mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de piroşti sau chiroşti şi sunt absolut delicioşi. Se pot prepara cu brânză dulce, sărată sau cu cartofi şi şuncă.

De ce ai nevoie pentru colţunaşi

Pentru aluat

600 g făină

1 praf de sare

1 lingură ulei

1 ou

200 ml lapte

Pentru umplutură

800 g cartofi

100 g şuncă

450 g brânză

sare

piper

smântână, pentru servit

Cum se prepară colţunaşii

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, adaugi laptele, uleiul şi oul bătut şi frămânţi până când obţii un aluat omogen şi elastic.

Fierbi cartofii în apă cu sare, apoi îi scurgi. Îi tai cubuleţe, îi amesteci cu brânza, apoi pasezi. Adaugi şunca tocată, sare, piper, după gust şi omogenizezi.

Pui făina pe suprafaţa de lucru, întinzi o foaie din aluat, pe care o tai pătrăţele. Aşezi umplutura la mijloc şi lipeşti capetele. Fierbi colţunaşii în apă cu sare, apoi îi scoţi şi-i serveşti cu smântână.

Sursa https://peppersandpennies.com

https://peppersandpennies.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg