Colţunaşi fierţi, umpluţi cu cartofi şi şuncă

Mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de piroşti sau chiroşti şi sunt absolut delicioşi. Se pot prepara cu brânză dulce, sărată sau cu cartofi şi şuncă.
De ce ai nevoie pentru colţunaşi
Pentru aluat
600 g făină
1 praf de sare
1 lingură ulei
1 ou
200 ml lapte
Pentru umplutură
800 g cartofi
100 g şuncă
450 g brânză
sare
piper
smântână, pentru servit
Cum se prepară colţunaşii
Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, adaugi laptele, uleiul şi oul bătut şi frămânţi până când obţii un aluat omogen şi elastic.
Fierbi cartofii în apă cu sare, apoi îi scurgi. Îi tai cubuleţe, îi amesteci cu brânza, apoi pasezi. Adaugi şunca tocată, sare, piper, după gust şi omogenizezi.
Pui făina pe suprafaţa de lucru, întinzi o foaie din aluat, pe care o tai pătrăţele. Aşezi umplutura la mijloc şi lipeşti capetele. Fierbi colţunaşii în apă cu sare, apoi îi scoţi şi-i serveşti cu smântână.