Cotlet de porc la grătar cu legume
Când ai poftă de un preparat la grătar, încearcă o reţetă apetisanţă de cotlet de porc cu legume, care nu va rămâne prea mult timp în farfurie.
Ingrediente ½ pachet paste 4 cotlete de porc 400 g bacon 2 morcovi 500 g ciuperci 2 cepe 5 roşii 100 ml suc de roşii 5 căţei usturoi 1 linguriţă boia dulce busuioc pătrunjel ulei sare piper
Mod de preparare
Pregăteşti pastele potrivit indicaţiilor de pe pachet şi le laşi la scurs. Speli cotletele şi le baţi ca pentru şniţele. Le sărezi, le piperezi şi le stropeşti cu puţin ulei. Încingi grătarul şi rumeneşti carnea pe fiecare parte. Tai feliile de bacon fâşii.
Mărunţeşti legumele, le sărezi, le piperezi şi le sotezi împreună cu baconul. Peste legume aşezi cotletele, apă cât să le acopere şi le dai la cuptor. Când sunt aproape gata, torni sucul de roşii, adaugi usturoiul tocat, boiaua, roşiile descojite şi tăiate cubuleţe, busuioc. Le mai laşi 5 minute şi le scoţi. Serveşti alături de paste, cu pătrunjel tocat.