Cozonac dublu cu mac şi miere

cozonac dublu cu miere si mac jpeg

Pentru o tolbă plină cu reţete de Paşte, trebuie să te pregăteşti din timp. Aşa că, după cum ai observat, am început deja să îţi venim în întâmpinare cu fel şi fel de reţete. Această reţetă de cozonac dublu e doar una dintre ele.

Cozonac dublu cu mac şi miere - Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 30 g drojdie uscată 1 lingură zahăr 1 praf sare 200 ml lapte 2 ouă coaja de la 1 lămâie 150 g unt

250 g mac

150 g miere

100 ml lapte

150 g zahăr pudră

Cozonac dublu cu mac şi miere - Mod de preparare

Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele cald şi o torni peste făină. Amesteci, acoperi compoziţia cu un prosop şi o laşi deoparte, la loc cald, 15 minute. Ulterior, adaugi untul moale, ouăle, zahărul, sarea şi coaja de lămâie şi amesteci. Acoperi compoziţia cu un prosop şi o laşi la loc cald 40 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Amesteci macul cu laptele fierbinte şi-l laşi să se umfle 10 minute. Ulterior, îl amesteci cu mierea şi-l fierbi, la foc mic, 7 minute.

Întinzi aluatul într-un strat de 5 mm pe masa presărată cu făină şi-l umpli cu compoziţia de mac şi miere. Rulezi şi aşezi aluatul umplut într-o tavă tapetată. O acoperi cu un prosop, o laşi 20 de minute, apoi o dai la cuptor 40 de minute. Când cozonacul s-a răcit, presari zahăr pudră.