Cum se face tagine, mâncarea marocană cu carne şi mazăre

Tocăniţa cu carne de vită ţi se pare prea fadă? Atunci încearcă tagine, mâncarea marocană cu carne şi mazăre.
De ce ai nevoie pentru tagine
1, 5 kg carne de vită
sare
piper
1 ceapă
2 căţei de usturoi
250 g morcovi
½ linguriţă turmeric
1 linguriţă paprika
1 linguriţă pudră de ghimbir
4-5 linguri ulei
1 linguriţă chimen
400 ml supă de carne
500 g roşii
1 conopidă
100 g mazăre
2 linguriţe amidon
100 ml apă
pătrunjel
Cum se prepară tagine
Tai carnea de vită cubuleţe şi o asezonezi cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul şi rumeneşti carnea pe toate părţile, 5-7 minute, apoi o scoţi. Cureţi usturoiul, morcovii şi ceapa, apoi le toci. Pui ceapa în cratiţă, în uleiul rămas, şi, când se rumeneşte, adaugi morcovii şi usturoiul.
După 3 minute, pui carnea înapoi în cratiţă şi adaugi condimentele, după gust. Torni supa şi roşiile descojite date prin răzătoare. Omogenizezi, acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea. Adaugi conopida, rupă bucheţele, apoi mazărea şi laşi să fiarbă.
Combini amidonul cu apa şi torni în cratiţă. După ce sosul s-a îngroşat, dai deoparte şi serveşti cu pătrunjel tocat.