Dulceaţă de ceapă roşie şi smochine

shutterstock 1444552880 jpg jpeg

Atât chutney-ul, cât şi dulceaţa pot fi asociate cu diverse brânzeturi: brânzeturi cu mucegai (brie, gorgonzola, camembert etc.), brânzeturi maturate, cheddar, gouda etc. De asemenea, pot fi servite ca gustări, cu biscuiţi săraţi. Totodată, ele merg alături de friptură de raţă, de pui sau de miel.

Ingrediente

  • 4 cepe roşii
  • 14 smochine
  • 100 g zahăr brun
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50 ml oţet balsamic

Mod de preparare 

Cureţi ceapa, o tai julien şi o pui la călit în uleiul de măsline, 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugi zahărul brun şi laşi să se caramelizeze 7-8 minute, la foc mic, apoi pui smochinele tăiate cuburi, torni o ceaşcă de apă şi acoperi cu un capac. Peste câteva minute, când smochinele s-au înmuiat, adaugi oţetul balsamic. Fierbi dulceaţa până ce tot lichidul s-a evaporat şi o transferi în borcane.

FOTO Shutterstock.com 

Vezi şi Cum faci cea mai bună dulceaţă de portocale

Cum faci cea mai bună dulceaţă de portocale

reteta dulceata de portocale jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg