Iarna înseamnă, fără doar şi poate, şi miros aromat de portocale, însă dulceaţa de portocale este ideală pentru a fi savurată în această perioadă, mai ales că are un gust acrişor.

Ingrediente necesare:

- un kilogram de portocale
- două lămâi
- 800 de grame de zahăr
- 500 de ml de apă
- două pliculeţe de zahăr vanilinat

Mod de preparare:

Curăţă portocalele de coajă cât mai subţire, fără a desprinde şi partea albă. Taie mărunt coaja curăţată şi pune apa la fiert.

Când apa e fierbinte, însă nu fierbe, stinge focul şi pune coaja tocată mărunt. Aşteaptă zece minute la fiert, apoi strecoar-o. Adaugă şi zahărul şi dă totul în clocot, amestecând puţin.

Curăţă portocalele de coaja albă, taie-le bucăţele, iar apoi stoarce zeama de lămâi şi toarn-o peste portocale.

În momentul în care siropul s-a îngroşat, pune coaja înapoi în cratiţă, aşteaptă cinci minute, iar apoi adaugă fructele şi zahărul vanilinat. Spumează pieliţele care se desprind de pe portocale.

Fierbe totul timp de o oră, iar apoi pune dulceaţa în borcane şi închide-le ermetic. Întoarce-le şi lasă-le să se răcească. 

Loading...