Fasole scăzută cu ardei la cuptor, reţetă de post

fasole scazuta jpeg

O reţetă gustoasă, bună şi pentru zilele de post, fasolea scăzută cu ardei la cuptor se potriveşte de minune cu murături sau o salată verde.

Ingrediente 700 g fasole albă apă 3 linguri ulei 2 cepe, feliate 2 ardei iuţi sau ardei graşi pătrunjel tocat, după gust boia, după gust sare piper

Pui fasolea împreună cu 1 ceapă şi uleiul într-un vas încăpător şi torni apă cât să o acopere cu 3-4 cm. O dai la fiert, la foc mediu, amestecând din când în când, până se înmoaie. Presari boia, sare şi piper, după gust.

Încingi cuptorul la 200 °C. Transferi fasolea într-o oală sau tigaie înaltă, turnând puţin din apa în care a fiert, cât să o acopere uşor. Adaugi ceapa rămasă şi ardeiul feliat şi curăţat de nervuri. Potriveşti de gust cu sare şi piper, dacă mai este nevoie. Dai la cuptor 30 de minute. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://diethood.com

https://diethood.com