Fasole verde cu sos
În zilele de post, te poţi bucura de o cină uşoară cu fasole verde cu sos.
De ce ai nevoie ca să prepari fasole verde cu sos: ● 500 g fasole verde ● 6-7 roşii cherry ● 2 cepe ● 2-3 căţei de usturoi ● pastă de roşii ● ulei ● sare ● piper ● mărar ● garnitură de cartofi natur
Pentru decor:
● frunze de busuioc proaspăt
● roşii cherry
Cum prepari fasole verde cu sos:
Speli, cureţi şi opăreşti fasolea verde, apoi o dai deoparte.
Toci cepele şi le căleşti câteva minute, apoi adaugi fasolea mărunţită, apă, fără s-o acopere, pastă de roşii, sare şi piper, după gust. Le laşi la fiert 15-20 de minute. Tai roşiile pe jumătate şi le adaugi spre finalul fierberii împreună cu usturoiul zdrobit. Mai ţii pe foc 10-15 minute. După ce stingi focul, presari puţin mărar tăiat fin. Serveşti cu cartofi natur, felii de roşii cherry şi busuioc.