Ficăţei cu orez la cuptor. Reţetă ca la mama acasă.

O reţetă clasică, uşoară şi foarte gustoasă. Prepară chiar în acest weekend ficăţei cu orez la cuptor.
Ingrediente pentru reţeta de ficăţei cu orez la cuptor
300 g ficăţei de pui 200 ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat
Mod de preparare al reţetei de ficăţei cu orez la cuptor
Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi aşezi într-un castron şi torni laptele peste ei. Îi laşi astfel circa 30 de minute, apoi îi scurgi bine şi îi sotezi în ulei încins, la
foc potrivit, până încep să-şi schimbe culoarea.
Separat, speli orezul în mai multe ape reci şi îl fierbi cu supă de pui, până când este pe jumătate pătruns şi supa a scăzut la jumătate. Condimentezi cu sare, piper proaspăt râşnit şi fulgi de chili, după gust. Adaugi ficăţeii şi aşezi vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute.
Îi serveşti calzi, garnisiţi cu frunze aromate de mentă proaspătă.
sursa foto: ImageFood