FOTO Papricaş de pui

papricas pui jpeg

Poate că vă place puiul cu os şi pieliţă pe el, dar această reţetă se poate prepara mult mai uşor dacă bucăţile de pui nu au pieliţă. De asemenea, verifică şi boiaua să vezi dacă nu este prea veche, pentru că în acest caz şi-ar putea pierde de aromă şi savoare.

Ingrediente

1 - 1,5 kg pulpe inferioare şi superioare de pui sare 2-3 linguri unt 2-3 cepe piper 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute 1 cană supă în care a fiert puiul 1/2 cană smântână

Mod de preparare

Pasul 1

Săreză bucăţile de pui şi lasă-le la temperatura camerei în timp ce toci cepele julien.

image

Pasul 2

Încinge o tigaie la foc iute şi topeşte untul. Tamponează bucăţile de pui cu un şervţele şi pune-le în tigaie. Lasă-le să se facă 4-5 minute pe fiecare parte, până când capătă culoare arămie. Apoi scoate-le într-un bol şi lasă-le deoparte.

image

Pasul 3

Adaugă ceapa tocată şi soteaz-o, amestecând din când în când. Cam 7 minute.

image

Pasul 4

Adaugă boiaua şi piper peste ceapă şi amestecă. Toarnă zeama de la pui, apoi pune bucăţile pui peste ceapă. Acoperă cu un capac şi lasă la foc mic timp de 20-25 de minute. Când puiul s-a pătruns, ia tigaia de pe foc.

image

Pasul 5

Când puiul s-a făcut, scote-l din tigaie, şi când aceasta nu mai e fierbinte toarnă în ea smântâna şi sărează. Lasă puţin pe foc la foc mic, apoi adaugă puiul înapoi în tigaie şi acoperă-l cu sos.

image

sursa: simplyrecipes.com