FOTO Rulouri de lasagna cu dovlecei şi brânză
Un prânz delicios, uşor de preparat şi săţios. Rulourile de lasagna cu brânză şi dovlecei îţi vor satisface pretenţiile şi, cu siguranţă, vei vrea să le încerci din nou.
Ingrediente
8 foi de lasagna, gătite (foloseşte foi de lasagna fără gluten) 1 linguriţă ulei de măsline 3 căţei de usturoi, mărunţit 2 dovlecei medii, răzuiţi 1 cană şi 2 linguri de brânză ricotta, degresată ½ cană brânză parmezan, răzuită 1 ou mare, bătut ½ linguriţă sare piper măcinat, proaspăt ¾ cană sos Marinara ½ cană brânză mozzarella busuioc proaspăt
Mod de preparare
Preâncălzeşte cuptorul la 350 grade F. Toarnă aproximativ 2/4 cană de sos într-o tavă de copt.
Într-o tigaie medie, sotează usturoiul şi uleiul de măsline la foc mediu pentru aproximativ 1 minut. Adaugă dovleceii, sare şe piper, după gust şi mai lasă pe foc 4-5 minute. Într-un bol mediu, combină dovleceii brânza ricotta, brânza parmezan, oul, sare şi piper.
Întinde foile de lasagna pe o suprafaţa curată. Pune câte 1/3 cană de compoziţie cu brânză şi întinde-o pe fiecare foaie de lasagna. Formează rulouri din foile de lasagna şi pune-le în tava cu sos. Pune sosul care a rămas peste rulouri şi brânza răzuită.
Pune tava la cuptor pentru 40 de minute, până când preparatul este gata şi brânza se topeşte. Pune busuioc proaspăt pe deasupra, dacă doreşti şi serveşte cald.
Sursa: http://www.skinnytaste.com