Friptură de vită în sos de vin

friptura de vita in sos de vin jpeg

Pentru o reţetă reuşită de friptură de vită în sos de vin, ai nevoie şi de unele ingrediente care să-i dea un plus de savoare şi aromă: foi de dafin, oregano ori cimbru. Este acel fel de mâncare care se pretează a fi şi o cină în familie dar şi una cu prietenii. Oricum arfi, vei avea mare succes.

Friptură de vită în sos de vin - Ingrediente (4 porţii)

800 g pulpă de vită 500 ml vin roşu 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină 400 ml supă de carne 2 linguri făină 3 linguri bulion 2 foi de dafin 2-3 căţei de usturoi sare piper oregano cimbru ulei 1 portocală

Friptură de vită în sos de vin - Cum se prepară

Se spală carnea, se presară cu toate condimentele, se rulează şi se lasă la marinat în vin peste noapte. Se scoate carnea de la marinat, se prinde cu scobitori mai lungi, ca să nu se desfacă, şi se prăjeşte în ulei încins până devine aurie. Se scoate carnea şi în acelaşi ulei căleşti ceapa, usturoiul tocat, morcovii şi ţelina tăiate cuburi, se adaugă vinul în care s-a marinat carnea şi 100 ml apă.

Se aşază carnea în acest sos, se pun foile de dafin şi se acoperă cu un capac. Se coace în cuptorul preîncălzit până se înmoaie şi intră furculiţa uşor în carne. Din când în când, se unge friptura cu sosul din cratiţă. Când s-au făcut, se scot carnea şi legumele, se îngroaşă sosul cu făina amestecată cu supa de carne şi cu bulionul şi se fierbe la foc mic.

Se pun înapoi în sos legumele fierte, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă o lingură cu suc de portocale. Se serveşte carnea asezonată cu sos şi cu cartofi fierţi.