Gratin de spanac cu ouă ochiuri

1 shutterstock 645462736 jpg jpeg

Fie că foloseşti spanac proaspăt sau congelat, acest preparat uşor şi rapid e perfect pentru o cină în familie.

Ingrediente

1 kg spanac congelat

1 ceapă

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei

5 ouă

100 g caşcaval

unt, pentru uns

sare

piper

Laşi spanacul la decongelat, apoi îl scurgi bine. Pui ceapa mărunţită la sotat în ulei, la foc mic, 2-3 minute, apoi adaugi usturoiul feliat şi îl căleşti încă 1 minut. Pui şi spanacul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, mai laşi 10 minute pe foc, apoi dai deoparte.

Într-un vas termorezistent, uns cu unt, răstorni spanacul, iar din loc în loc, cu dosul unei linguri, faci mici gropiţe, în care vei sparge ouăle. Dai tava la cuptor, 15-20 de minute, şi în ultimele 5 minute adaugi caşcavalul ras. Serveşti fierbinte.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg