Gratin de spanac cu ouă ochiuri

Fie că foloseşti spanac proaspăt sau congelat, acest preparat uşor şi rapid e perfect pentru o cină în familie.
Ingrediente
1 kg spanac congelat
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
5 ouă
100 g caşcaval
unt, pentru uns
sare
piper
Laşi spanacul la decongelat, apoi îl scurgi bine. Pui ceapa mărunţită la sotat în ulei, la foc mic, 2-3 minute, apoi adaugi usturoiul feliat şi îl căleşti încă 1 minut. Pui şi spanacul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, mai laşi 10 minute pe foc, apoi dai deoparte.
Într-un vas termorezistent, uns cu unt, răstorni spanacul, iar din loc în loc, cu dosul unei linguri, faci mici gropiţe, în care vei sparge ouăle. Dai tava la cuptor, 15-20 de minute, şi în ultimele 5 minute adaugi caşcavalul ras. Serveşti fierbinte.
FOTO Shutterstock