Icre de păstrăv. Reţeta

icre de pastrav jpeg

N-am refuzat niciodată o felie cu icre, indiferent de peşte, părându-mi-se un fel de mâncare absolut delicios. Se făceau la noi în casă, şi se cumpărau gata făcute foarte rar. Tatăl meu şi acum încearcă reţeta perfectă de icre de păstrăv, pentru că i se pare că de fiecare dată ies altfel. Cea mai bună reţetă a lui de icre de păstrăv a fost făcută astfel:

Icre de păstrăv. Reţeta - Ingrediente

1½ lingură icre de păstrăv 1 ceapă tocată fin 200 ml ulei 1 lămâie 5-6 linguri griş un pic de apă minerală

Icre de păstrăv. Reţeta - Mod de preparare

Mai întâi, faci o mică „mămăligă“ din apă şi griş şi o dai deoparte.

Într-un vas, pui icrele de păstrăv, adaugi una sau două linguri din aşa-zisa mămăligă, puţină zeamă de lămâie scursă şi începi să mixezi turnând puţin câte puţin din ulei, fie folosind mixerul fie o lingură de lemn.

Continui să amesteci şi să torni din ulei, iar când compozişia devine foarte densă, torni puţină apă minerală şi restul de lămâie. Continui să faci aşa până când obţii cantitatea dorită. Gustă din când în când. Evită să pui sare, pentru că mai mult ca sigur, icrele au fost păstrate în sare şi sunt suficient de sărate.

Rezultatul trebuie să fie o pastă groasă. Acum adaugi ceapa tocată şi amesteci cu lingura de lemn. Pui compziţia într-un vas acoperit şi laşi la frigider timp de câteva ore înainte de a le servi.

sursa: http://www.notonlycooking.com