Înghetata de fistic si ciocolata, o combinaţie delicioasă
În zilele caniculare, şi nu numai, răcoreşte-te cu o porţie de îngheţată cu fistic şi ciocolată.
Ingrediente Pentru îngheţata de fistic ● 150 g fistic ● 4 gălbenuşuri ● 150 g zahăr ● 150 ml frişcă lichidă ● 110 ml lapte Pentru îngheţata de ciocolată ● 200 g ciocolată cu lapte ● 100 g zahăr ● 750 ml lapte ● 4 gălbenuşuri ● 200 g frişcă ● căpşuni feliate, după gust ● mentă
Cum se prepară îngheţata
Pentru îngheţata de fistic, macini 100 g de fistic descojit cu jumătate din cantitatea de zahăr. Amesteci fisticul măcinat cu laptele şi le pui pe foc până începe să dea în
clocot. Mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr, apoi torni compoziţia în laptele fierbinte. Pui totul pe foc, amestecând continuu până obţii o cremă. O laşi la răcit, apoi o amesteci cu frişca lichidă şi fisticul mărunţit. Torni compoziţia într-o caserolă şi o dai la congelator. De 3 ori, din 30 în 30 de minute, scoţi caserola şi pasezi compoziţia cu blenderul pentru a evita formarea acelor de gheaţă.
Pentru îngheţata de ciocolată, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă albă. Adaugi laptele şi ciocolata ruptă în bucăţele. Pui compoziţia pe baie de aburi.
Amesteci aproximativ 20 de minute, până când ciocolata se topeşte şi compoziţia începe să se îngroaşe. O laşi să se răcească, apoi o torni într-o caserolă şi o dai la congelator 2 ore. O serveşti decorată cu frişcă, frunzuliţele de mentă şi cu feliuţe de căpşuni.