Mămăliguţă cu brânză feta şi cârnăciori
Uneori, nimic nu se compară cu o mămăliguţă caldă. Încearcă şi tu o reţetă cu brânză feta şi cârnăciori, care va fi pe gustul întregii familii.
Ingrediente
5 fâşii bacon prăjit, tăiat bucăţele
150 g cârnat afumat, rumenit şi tăiat feliuţe
300 g mălai
1.5 l apă
1 linguriţă sare
450 brânză feta, rasă
Mod de preparare
Pui apa la fiert cu sarea într-o oală mare. Când începe să fiarbă, reduci focul şi adaugi mălaiul în ploaie, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe. Laşi pe foc încă 20-30 de minute sau până când începe să se desprindă de pe pereţii vasului. Amesteci constant. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Răstorni jumătate din mămăliguţă într-un vas termorezistent. Presari jumătate din cantitatea de brânză şi cârnăciori. Continui cu al doilea strat de mămăligă, restul de brânză şi cârnăciori. Adaugi baconul. Dai la cuptor 10 minute. Serveşti imediat.
Sursa http://www.jocooks.com