Mămăliguţă cu sos de ciuperci

1 captura de ecran din 2019 06 20 la 12 04 13 png png

Această reţetă delicioasă se face cu mai multe tipuri de ciuperci ca să creeze un sos bogat şi aromat, servit deasupra unei porţii moale de mămăligă, ceea ce îl face preparatul favorit al vegetarienilor. Încearcă şi tu această reţetă!

Ingrediente pentru mămăliguţă cu sos de ciuperci:

500 g ciuperci de mai multe feluri 60 ml ulei de măsline 30 g unt 3 căţei de usturoi 125 ml supă de legume clară 20 g parmezan răzuit pentru mămăliguţă: 500 ml lapte 500 ml supă de legume 170 g mălai 40 g unt 60 g parmezan

Mod de preparare:

Taie în felii ciupercile. Încinge jumătate din cantitatea de ulei şi unt într-o tigaie şi adaugă usturoiul tocat mărunt şi ciupercile, amestecând ocazional până ce ciupercile devin maronii.

Ia-le din tigaie şi repetă procedeul până toate ciupercile sunt rumenite. Adaugă toate ciupercile gătite înapoi în tigaie împreună cu usturoiul, adaugă supa şi las-o să dea un clocot. Pune sare şi piper şi lasă să se îngroaşe, apoi pune un capac şi îndepărtează de pe foc.

Între timp, prepară mămăliga: într-o cratiţă pune lapte la fiert şi când începe să fiarbă adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru 10 minute sau până ce mămăliga prinde consistenţa unei smântâni. Pune untul şi parmezanul, sare şi piper.

Pune mămăliga pe un platou mare şi aşează ciupercile şi sosul de la ele peste mămăligă. Adaugă parmezan ras şi serveşte.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/mushroom-ragu-recipe-30893

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/mushroom-ragu-recipe-30893