Mousse de căpşuni

Ştim că iubeşti căpşunile, de aceea îţi propunem un desert simplu, care se prepară rapid şi care îţi va plăcea la nebunie: mousse de căpşuni!
Ingrediente
- 800 g căpşuni
- 360 g frişcă lichidă
- 80 g zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 linguriţe gelatină pudră
- 3 linguri apă
- felii de căpşuni, pentru decor
Mod de preparare


Într-un blender, pui căpşunile curăţate, spălate bine şi tăiate bucăţi, apoi adaugi zahărul. Mixezi până obţii un piure de căpşuni. Într-un bol, presari gelatina pudră şi torni 3 linguri cu apă, amestecând de câteva ori până se dizolvă. Adaugi gelatina peste sosul de căpşuni şi le amesteci. Dai deoparte.
Baţi frişca lichidă cu mixerul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa de vanilie şi amesteci întreaga compoziţie. Dai deoparte, la frigider, 15-30 de minute. Serveşti desertul decorat cu felii de căpşuni proaspete.
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Miniprăjituri cu cocos şi mousse de căpşuni.
Miniprăjituri cu cocos şi mousse de căpşuni
