Pui cacciatore: rețeta Sophiei Loren pentru toată familia

Sophia Loren nu este doar una dintre cele mai mari actrițe ale lumii, ci și o familistă convinsă. Și-a dedicat mereu timpul liber dintre filmări soțului și celor doi fii ai lor și, după cum a recunoscut, iubea să gătească pentru familia sa. De fapt, senzuala actriță este o mare gurmandă, după cum ea însăși a mărturisit.

pui cacciatore shutterstock 340505519 jpg

Sophia Loren iubește preparatele tradiționale italiene, mâncărurile simple, reconfortante și, de altfel, a și publicat o carte cu rețetele sale preferate, „Recipes and Memories“ („Rețete și amintiri“). Ea a declarat că a învățat să gătească de la bunica ei, care nu irosea nimic și reușea să transforme orice ingredient într-o masă gustoasă.

Una dintre mâncărurile preferate ale vedetei italiene este pui cacciatore (pui în stil vânătoresc), un preparat rustic. Iată cum se prepară puiul cacciatore după rețeta Sophiei Loren.

sophia loren profimedia 0018863802 jpg

Sophia Loren în anii '60 FOTO Profimedia

Ingrediente

1 pui de țară (1,3-1,5 kg)

2 conserve roșii în suc propriu

2-3 linguri ulei de măsline

1 ardei gras roşu

200 g ciuperci proaspete

1 ceapă

2-3 căţei de usturoi

100 g măsline negre, opțional

200 ml supă de pui

150 ml vin alb, sec

fulgi de ardei iute, după gust

1 linguriţă oregano uscat

sare, după gust

piper, după gust

frunze de busuioc, pentru decor

Porționezi puiul și oprești din el numai aripile, pulpele și pieptul, pe care îl tai în două bucăți. Condimentezi carnea cu sare și piper, după gust, apoi o prăjești pe ambele părți, în uleiul de măsline, într-o tigaie antiaderentă. Când carnea e rumenită, o scoți pe o farfurie și o lași deoparte.

În aceeași tigaie, călești ceapa tăiată peștișori, ardeiul tăiat julien și cățeii de usturoi feliați. Presari sare, amesteci și sotezi la foc mediu, 4-5 minute, până ce legumele se înmoaie. Adaugi ciupercile curățate și tăiate felii, măslinele, pui bucățile de carne înapoi în vas și torni vinul și supa. Lași să dea într-un clocot, apoi pui roșiile din conservă tăiate, presari oregano uscat, fulgii de chili și mai potrivești gustul de sare și piper.

Acoperi vasul și lași să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute, până ce carnea s-a gătit și sosul s-a îngroșat. Preparatul poate fi servit fie cu paste, fie cu risotto, decorat cu busuioc proaspăt.