Ouă benedict

1 captura de ecran din 2019 07 24 la 14 35 01 png png

Un mic dejun elegant şi rafinat. Ouăle benedict nu se pot face pe fugă, aşa că dacă ai o dimineaţă în care ai timp şi chef să te răsfeţi pe tine sau cei dragi, poţi face aceste ouă delicate şi delicioase.

Ingrediente:

8 ouă 4 chifle englezeşti 200 g şuncă 8 fire de chives Pentru sos: 1 1/2 lingură oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 1/2 linguriţă boabe de piper negru 2 gălbenuşuri 125 g unt topit

Mod de preparare:

Prepară sosul olandez. Pune oţetul, zeama de lămâie şi boabele de piper într-o crăticioară pe foc. Redu focul, dă un clocot, fără capac, până când lichidul e redus la jumătate. Trece amestecul prin sită într-un vas mic termorezistent. Lasă la răcit 10 minute. Adaugă gălbenuşurile în acest amestec. Pune vasul pe bain marin, însă ai grijă ca vasul să nu atingă cu fundul apa din crăticioara de pe bain marin. Amestecă cu un tel până se îngroaşă, apoi ia de pe foc şi amestecă untul topit amestecând constant până sosul se îngroaşă.

Pune o cratiţă cu apă pe foc şi adaugă o lingură de oţet. Sparge câte un ou într-un vas, amestecă bine în apă şi apoi pune oul în apă. Când s-a gătit ia-l cu o spatulă şi pune-l pe farfurie. Între timp, într-o tigaie, prăjeşte chiflele pe ambele părţi. Adaugă şunca pe o parte şi oul apoi pune sos din plin şi adaugă chives tocat.