Pacheţele de primăvară cu sos
O gustare delicioasă cu care să îţi întâmpini musafirii. Aceste pacheţele sunt pline de aromă şi se pot mânca foarte uşor.
Ingrediente pentru pacheţele de primăvară:
150 g varză chinezească 2 ardei roşii 1 dovlecel 1 morcov 3 fire ceapă verde 1 căţel usturoi 1 linguriţă ulei de susan 1⁄2 linguriţă ghimbir răzuit 1 pachet foi de plăcintă sare, după gust piper, după gust ulei, pentru uns 1 lingură apă 1 linguriţă făină Pentru sos 2 linguri sos de soia light 100 ml sos de roşii 1 linguriţă sos picant
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei încins pui varza chinezească, ardeii, dovlecelul şi morcovul tăiate fâşii subţiri. Adaugi ceapa verde şi usturoiul tăiate mărunt. Pui ghimbirul şi uleiul de susan. Con- dimentezi cu sare şi piper. Răstorni apa amestecată cu făină. Laşi legumele să se gătească al dente. Tai foile de plăcintă în patru. Ungi cu apă fiecare bucată, pui o linguriţă din amestecul de legume, o pliezi la capete şi o rulezi. Aşezi pacheţelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le ungi cu ulei, apoi le coci, la 200 °C, câte 15 minute, pe ambele părţi. Între timp, faci sosul. Amesteci bine toate ingredientele. Serveşti pacheţelele cu sosul picant.