Pâine cu ceapă, fără frământare. FOTO

Nimic nu se compară cu mirosul pâinii calde, abia scoase din cuptor. Aşadar, îţi recomandăm să faci această pâine fără frământare.
De ce ai nevoie pentru pâine
600 g făină
¼ linguriţă drojdie
1 praf de sare
apă caldă
2 cepe verzi
tărâţe de grâu
Cum se prepară pâinea
Pasul 1
Combini făina cu sarea şi drojdia. Torni apă şi amesteci până când obţii un aluat lipicios. Îl acoperi şi-l laşi să crească cel puţin 2 ore.

Pasul 2
Când aluatul începe să facă bule şi a crescut, îl scoţi din castron, îl presari cu făină, îi dai o formă rotundă şi pui peste el cepele verzi tocate. Frămânţi cât să se omogenizeze cepele în aluat, acoperi şi laşi din nou la crescut 15 minute.

Pas 3
Presari tărâţele de grâu pe un prosop, pui aluatul, îl acoperi cu marginile prosopului şi-l laşi să crească alte 2 ore. Îl pui în formă şi ţii pâinea la cuptor până când se rumeneşte.

Sursa https://eatchofood.com