Papanaşi bucovineni. Reţetă simplă

papanasi bucovineni jpeg

Din inima frumoasei Bucovine, din bucătăriile gospodinelor de aici, aducem o reţetă simplă de papanaşi bucovineni, pe care îi poţi prepara oricând pentru cei dragi. Urmează paşii recomandaţi de noi şi cumpără cele mai proaspete ingrediente, iar rezultatul va fi placul tuturor.

Papanaşi bucovineni. Reţetă simplă - Ai nevoie de (pentru 10 porţii)

1 kg brânză de vaci 400 g făină 3 linguri zahăr ½ plic praf de copt coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 praf de sare 200 ml smântână 50 g stafide, opţional 200 ml ulei dulceaţă de afine, opţional

Papanaşi bucovineni. Reţetă simplă - Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt stins cu zeama de la lămâie. Mixezi 5 minute brânza de vaci bine scursă şi o combini cu făina. Adaugi coaja de lămâie, un praf de sare şi zahărul. Omogenizezi toate ingredientele până obţii un aluat. Pui uleiul la încins într-o cratiţă. Ungi mâinile cu făină şi faci biluţe din aluat pe care le aplatizezi şi le dai prin făină. Prăjeşti papanaşii în ulei pe ambele părţi, după care îi scoţi pe un şervet absorbant, pentru a îndepărta excesul de grăsime. Îi serveşti calzi cu smântână, dulceaţă de afine sau stafide.