Papanași fierți cu sos de zmeură

1 captura de ecran din 2019 08 08 la 18 11 27 png png

Zmeura conţine de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât roşiile. Nivelul crescut de antioxidanţi din aceste fructe luptă împotriva cancerului, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite şi radicali liberi. Acestea conţin, de asemenea, acid elagic despre care se spune că este un compus anti-carcinogenic.

Ingrediente:

 500 g brânză de vaci

4 ouă

5 linguri griş

 1 lingură zahăr pudră

1 lingură făină

 sare

100 g pesmet

30 g unt

1 linguriță zahăr tos

Pentru sosul de zmeură

400 g zmeură

250 g zahăr

Mod de preparare: Ții peste noapte brânza într-o sită ca să se scurgă apa. .

Combini brânza cu ouăle,

cu grișul, cu făina, cu zahărul pudră și cu un praf de sare. După ce ai obținut un aluat omogen îl lași deoparte 20 de minute. Îți umezești mâinile și formezi din el 20 de găluște pe care le așezi pe un platou. Între timp, pui la fiert o oală cu apă și cu sare. Le dai drumul papanașilor unul câte unul, în apa clocotită și îi fierbi până se ridică la suprafață.

Între timp, prepari pesmetul. Topești untul, adaugi pesmetul, ții pe focul mic, amesteci și, după ce s-a rumenit, pui zahărul tos și mai lași pe foc 3 minute, apoi dai deoparte. Scoți papanașii cu o spumieră, îi așezi direct în pesmetul fierbinte și îi rostogolești prin el. Îi așezi pe un platou.

Pentru sos, pui la fiert 300 g de zmeură bine spălată, împreună cu apa și cu zahărul. După primele clocote, aproximativ 4 minute, o dai deoparte, o strecori și o așezi din nou pe foc. Diluezi amidonul cu puțină apă și îl adaugi, în fir subțire în sos. Amesteci continuu 3 5 minute, apoi îl lași la răcit.

Servești papanașii în sos de zmeură, în care adaugi și câteva din fructele păstrate.