Pară caramelizată în sos cu iaurt

3 shutterstock 749703328 jpg jpeg

Un răsfăţ de weekend şi nu numai: pară caramelizată în sos de iaurt. Ai nevoie de 20 de minute pentru a-l pregăti!

Ingrediente  

  • 1 pară  
  • 250 g iaurt grecesc  
  • 1 lingură unt  
  • 1 lingură zahăr brut 
  • 3 linguri apă  
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie 
  • 1 linguriţă scorţişoară pudră  
  • nuci, pentru decor  

macheta cpb jpg jpeg

Mod de preparare

Speli para, o tai jumătate şi îi scobeşti miezul. Într-o tigaie, încingi untul şi adaugi bucăţile de pară, zahărul brun, esenţa de vanilie, scorţişoara şi apa. Amesteci şi laşi la foc potrivit până se rumenesc, iar sosul începe să scadă. Laşi la răcorit, apoi aşezi caramelizată peste iaurt şi torni siropul. Decorezi desertul cu nuci mărunţite.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Pere trase în vin, acoperite cu ciocolată.

Pere trase în vin, acoperite cu ciocolată

pere trase in vin cu ciocolata jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg