Peşte cu cartofi în stil londonez

Încearcă şi tu preparatul pe bază de peşte în stil londonez, aşa cum se serveşte în pieţele cu profil gastronomic din capitala Regatului Unit, cum ar fi Camden Town.
Ingrediente
4 bucaţi de cod file
4 cartofi mari
2 linguri ulei
2 linguri mărar
1 castravete murat
250 g smântână
250 g pesmet
1 linguriţă usturoi pudră
2 albuşuri
1 sfert lămâie proaspătă
sare, după gust
piper, după gust
Încălzeşti cuptorul la 200 °C.
Într-un castron, amesteci piperul, smântâna, castravetele tăiat cuburi şi mărarul tocat. Dai la frigider până la servire.
Tai cartofii wedges, îi presari cu sare şi puţin ulei, îi pui într-o tava în cuptorul încins şi îi laşi până se rumenesc.
Într-un vas amesteci pesmetul cu pudra de usturoi, sare şi piper, după gust.
Baţi cele două albuşuri şi treci feliile de cod pe rând prin albuş şi apoi prin amestecul de pesmet. Le pui într-o tavă şi le coci aproximativ 20 de minute, la foc mediu.
Aranjezi cartofii şi peştele pe o farfurie, alături de sos.
FOTO: SHUTTERSTOCK
Încearcă şi alte preparate pe bază de peşte dând click pe fotografii.

Reţeta #1: Sufleu peşte

Reţeta #2: Peşte alb cu ciuperci şi roşii

Reţeta #3: Crochete de peşte umplute