Peşte cu paste şi sos de roşii

„Nicio masă fără peşte!“, spune o vorbă din bătrâni, agreată de nutriţionişti. Pe lângă beneficiile pe care le poate aduce sănătăţii consumul cărnii de peşte, putem vorbi şi despre o carne uşoară potrivită pentru o cină în familie. Prepară peşte cu paste şi sos de roşii o reţetă săţioasă pentru întreaga familie.
Peşte cu paste şi sos de roşii - Ingrediente (4 porţii)
1 crap de 1 kg 300 g paste spirale ½ praz 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate ½ linguriţă boia iute 1 lămâie 150 ml vin alb pătrunjel verde sare piper 2 linguri făină
Peşte cu paste şi sos de roşii - Mod de preparare
Cureţi peştele de solzi, de intestine, îi tai capul şi îl speli bine. Îl usuci cu prosoape absorbante, îl condimentezi cu sare şi piper şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie.
Dai peştele prin puţină făină, îl pui într-un vas uns cu ulei, pe care îl acoperi cu folie de aluminiu. Îl introduci la cuptor şi după 15 minute scoţi folia şi îl laşi să se rumenească.
Pastele le fierbi conform instrucţiunilor de pe pachet şi le ţii la cald. Într-o tigaie încingi uleiul, pui prazul tăiat fâşii, pasta de tomate, vinul, boiaua iute, puţină apă şi fierbi 5-10 minute. Condimentezi cu sare şi piper.Aşezi pastele pe un platou, torni sosul peste ele şi aşezi peştele. Ornezi cu pătrunjel verde.