Peşte prăjit cu mujdei

Ingrediente (2 porţii)
1 kg peşte 150 g mălai 1 praf de sare piper 100 ml ulei
Pentru mujdei
1 căpăţână usturoi
50 ml ulei
30 ml apă
1 praf de sare
1 linguriţă zeamă de lămâie
mămăliguţă, opţional
Mod de preparare
Cureţi peştele, îl speli şi-l tai bucăţi. Usuci bucăţile cu un şervet de hârtie, le dai cu sare şi piper, apoi le tăvăleşti prin mălai şi le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins până devin uşor aurii. Scoţi pe şervete absorbante.
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, adaugi un praf de sare şi-l amesteci cu uleiul turnat în fir subţire. Adaugi din când în când apă rece şi zeamă de lămâie. Este gata când capătă o consistenţă ca de maioneză. Serveşti feliile de peşte cu mujdei de usturoi şi, dacă vrei, cu mămăligă caldă.